Biografie

IMG_0228-Version-2.jpg

Thijn Vermeulen is een veel gevraagd pianist van zangers, instrumentalisten en ensembles. Daarnaast geniet hij van het optreden als solo pianist. Hij heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht, waar hij in 2010, met Katia Veekmans als docente, met succes zijn Bachelor diploma behaalde. In 2013 is Thijn, eveneens in Utrecht, afgestudeerd aan de Master of Music. In deze Master van, bij uitzondering, drie jaar heeft hij gestudeerd bij Henry Kelder. Hij heeft de normale master van twee jaar gevolgd, met specialisatie kamer-muziek, en in een speciaal verleend extra jaar heeft hij zich verder gespecialiseerd in het begeleider – en correpetitorschap. Hierdoor heeft Thijn twee Master eindexamens gedaan, die hij beide met veel succes heeft gehaald.

Momenteel is Thijn bezig als repetitor op projectbasis aan het Utrechts Conservatorium en werkt hij met veel van de studenten van, onder andere, docenten als Charlotte Margiono en Jón Thorsteinsson. Daarnaast is hij vaak actief als repetitor voor koren en allerhande musici en treedt hij geregeld solo en als pianist van zangers, koren en instrumentalisten op.

Samen met alt Nicky Bouwers vormt Thijn het duo Bouwers Vermeulen, met wie hij de cd “To Live, To Love” heeft uitgebracht met liederrepertoire van Brahms, Fauré, Glinka en Elgar. Thijn vormt ook een duo met Thereminist Thorwald Jørgensen. Zij speelden onder meer ook op het Festival Classique op de Hofvijver in Den Haag, in de Hermitage en op het NODE Festival in Lausanne.

Met sopraan Nicky de Bie en mezzo-sopraan Jony Overdijk is Thijn het trio Bella Trovata. Zij spelen onder andere voor de Stichting Muziek in Huis en zij zijn momenteel bezig met repertoire uitbreiden en met zo veel mogelijk optredens op allerlei locaties en gelegenheden geven.

Hiernaast speelt Thijn in het Rusne-Thijn duo met saxofoniste Rusne Mikiskaité. Zij gaven onder andere concerten in de hoofdstad Vilnius in Litouwen en binnenkort gaan ze terug voor een ander festival buiten de hoofdstad. Het repertoire van het duo probeert muzikaal uit te dagen en bestaat uit hedendaagse werken, grote saxofoonstukken, nieuw gecomponeerd werk en gearrangeerde muziek van onder andere Astor Piazolla.

Thijn heeft hiernaast masterclasses en lessen gevolgd van, onder andere, Rudolf Jansen, Martyn van der Hoek, David Bollen, Paolo Giacometti, Charlotte Margiono, Klara Würtz en Mila Baslawskaja.

Recente berichten